top of page

Tietosuoja

Viimeksi päivitetty: 16.2.2024

Tietosuojasi on meille tärkeää. Tietoturvallisten tietojärjestelmien lisäksi kaikki työntekijämme ja asiantuntijamme suorittavat tietosuojakoulutuksen osana asiantuntijan perehdytystä ja noudattavat sisäistä tietosuojakäytäntöämme aina asiakas- ja/tai potilastietoja käsitellessään. 

Tietojärjestelmät

e-mielenterveyskeskuksen potilastietojärjestelmän tarjoaa Vitec (Acute), etävastaanottohuoneen Movendos.

 

Asiantuntijamme kirjautuvat sisään Acuteen terveydenhuollon ammattilaisen toimikortilla tai vahvalla salasalanalla. Asiakkaat siirtyvät etävastaanottohuoneeseen vahvaa tunnistautumista käyttäen.

 

Työntekijämme ja asiantuntijamme käyttävät kaikissa tietojärjestelmissä vahvaa salasanaa, joka vaihdetaan vähintään 90 päivän välein.

 

Käsittelemme ajanvaraukset ja ajanvarauksen yhteydessä kerätyt asiakastiedot Wix-alustalla, josta ne siirtyvät Acuteen suojatun yhteyden välityksellä.

 

Potilastietoja käsitellään vain ja ainoastaan potilastietojärjestelmän sisällä, emme koskaan verkkoalustallamme.

Laitteiden suojaus

Kaikki laitteet, joita työntekijämme ja/tai asiantuntijamme käyttävät kirjautuakseen asiakas- ja/tai potilastietoja sisältäviin tietojärjestelmiin, on suojattu asianmukaisesti virussuojalla, palomuurilla, VPN:llä (suom. virtuaalinen erillisverkko) sekä mikrofonin ja videokameran suojaohjelmalla, ja että edellä mainitut ovat päällä aina asiakas- ja/tai potilastietoja käsitellessä.

Suojattu sähköpostiyhteys

Lähetämme kaikki asiakas- ja/tai potilastietoja sisältävät sähköpostiviestit ja liitteet Turvapostin kautta.

Pääsy asiakas- ja potilastietoihin

Ainoastaan niillä työntekijöillämme ja alihankkijoilla, joilla on tarve käsitellä henkilötietoja työtehtäviensä hoitamiseksi, on pääsy käsittelemiimme asiakas- ja/tai potilastietoihin. Asiakas- ja/tai potilastietoja ei koskaan tallenneta tietokoneen kiintolevyille, suojaamattomille verkkolevyille tai ulkoisille tallennusvälineille (esim. muistitikku) tai muuten siirretä toimipaikan ulkopuolelle.

 

Valvomme tietojärjestelmien käyttöä järjestelmiin syntyvien lokitietojen avulla.

bottom of page